Vocile românilor sunt neascultate și neauzite

Am început campania electorală de o săptămână. Sunt în fiecare zi pe teren cu echipa ALDE Timiș ca să îmi fac cunoscută candidatura și programul de candidat pentru Camera Deputaților. Cu multă dezamăgire, constat că vocile oamenilor, ale românilor, sunt neascultate și neauzite. Problemele lor sunt departe de tot ceea ce se întâmplă în instituțiile publice din România.

Sunt cel mai tânăr candidat al ALDE Timiș pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Am doar 30 de ani și prea puțină experiență politică. Am intrat în această scenă pentru că am simțit că oricât mă voi plânge despre ce nu e bine în țara asta nu se va rezolva dacă nu pun și eu cumva umărul. Așa cum ar trebui să o facă mulți dintre noi, tineri, profesioniști, oameni care înțeleg că oricât de bine le-ar fi individual, dacă țara merge prost, la toți ne merge prost. Oricâți bani ai avea, oricâte mașini și case, tot prin gropi vom conduce, tot pe drumuri nesigure, tot vom pierde timp dacă nu avem autostrăzi, neamurile și prietenii tot ne mor în spitale groaznice, tot rău o vor duce bunicii cu pensii mizere…

Toate aceste lucruri ne vor afecta, dacă nu ne punem osul la muncă, dacă nu lucrăm în echipă, dacă nu spunem STOP, hai să analizăm ce nu merge bine și să găsim soluții.

Am întâlnit în ultimele zile sute de oameni. În piețe, în parcuri, la evenimente, pe străzi. Sunt triști, dezamăgiți, nu mai vor să trăiască de pe o zi pe alta, de la o lună la alta. Vor să muncească și să se vadă ceva în urma lor. Vor să nu se mai simtă hăituți de taxe și impozite ale căror beneficii nu le simt. Tinerii vor să rămână în țară, dar să aibă pentru ce.

Dar, mai ales, vor să nu mai fie conduși de politicieni hoți, mincinoși, corupți. Pentru că aceștia sunt cei pentru care vocile românilor nu există. Iar astfel problemele românilor sunt neascultate și neauzite.

Multe dintre articolele pe care le-am scris pe acest site sunt într-un ton pozitiv. Pentru că sunt entuziast și până acum, în experiența mea de viață, am văzut că dacă muncești vine și răsplata. Dar când din mulțime nu se mai termină problemele pe care le auzi, e greu să îți păstrezi focusul și să nu fii afectat de dezamăgirea românilor.

Mă bucură mult susținerea celor pe care i-am întâlnit. Timișenii și timișorenii au apreciat că sunt tânăr și că am fost sincer în ceea ce le-am spus. Așa voi rămâne cât timp îi voi reprezenta. Îi voi asculta și le voi duce mesajul mai departe pentru că vocile românilor trebuie ascultate și auzite.

Îmi doresc ca noul Parlament să fie unul al oamenilor tineri, corecți, hotărâți să spună Hai! atunci când trebuie să ne punem la aceeași masă pentru a discuta ce avem de făcut cu România pentru românii care încă sunt aici, acasă. Dacă lor le va fi bine, vor veni și alții înapoi.

 

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*