Spital în ruină și bani returnați la bugetul de stat

Zilele trecute a apărut o știre conform căreia Ministerul Sănătății va returna bani la bugetul de stat, bani care ar fi trebuit să fie investiți. Între timp, un spital regional important pentru Banat este tot în ruină.

De ani de zile timișorenilor, timișenilor și bănățenilor li se promite un spital regional modern, care să deservească un număr cât mai mare de bolnavi din regiunea de vest și nu numai. Cu foarte mulți ani în urmă a fost început un astfel de proiect pe care îl vedem zi de zi ABANDONAT. Spitalul Regional Timișoara este un schelet sinistru, departe a putea oferi soluții de sănătate, dar demn de filmat filme de groază.

Între timp aflăm chiar de la actualul ministru al Sănătății că va returna bani la bugetul de stat pentru că nu au putut fi cheltuiți. Prima dată s-a vorbit că vor fi returnați 500 de milioane de lei . Ministrul a spus însă că suma va fi mai mică de atât. Pe ultima sută de metri, în ultima lună din an, se vor mai cheltui bani astfel încât ceea ce se va returna la bugetul de stat să fie mai puțin decât 500 de milioane de lei.

Asta ar trebui să ne bucure…

În România de azi, cu bolnavi care mor în spitale din cauza condițiilor medicale și din lipsă de personal, lăsăm să ni se strecoare printre degete bani… Este de neînțeles.

Au apărut și explicații: că la rectificarea bugetară banii vor ajunge înapoi în sistemul de sănătate, că sunt sume mai mici, că vor fi cheltuiți banii în decembrie.

Totuși, discutăm de fonduri alocate pentru investiții. Pe care nu le putem face atât de ușor când vine vorba de bani publici. Sunt necesare licitații cu proceduri complexe, care durează mult. Câte mai poți face într-o lună în care vin alegeri, sărbători, concedii…

Astfel de lucruri trebuie să înceteze.

Avem nevoie de viziune și de oameni competenți.

Aveți încredere în tineri că pot schimba ceea ce nu funcționează acum în România.

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*