Promisiune ALDE onorată! Localitățile care nu au gaz vor putea beneficia de această facilitate mult mai rapid!

Am adoptat săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, proiect pe care l-am susținut în calitate de deputat ALDE. O măsură pe care o consider a fi extrem de benefică și care se regăsește în proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților este cea cu privire la delegarea calității de concesionar al distribuţiei de gaze de la Ministerul Energiei la unitățile adminitrativ-teritoriale.

Până acum, legea prevedea ca toate procedurile de concesionare a serviciilor de furnizare a gazelor naturale să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare primărie în parte. În schimb, pentru celelalte servicii publice, precum cele de salubritate, apă și canal, fiecare unitate administrativă îşi organizează singură licitaţiile. Pentru extinderea, modernizarea şi realizarea de reţele noi de gaze, licitaţiile pentru concesiune se desfăşurau la Ministerul Energiei. Prin modificările aduse Legii 123, unitățile administrativ-teritoriale, care își cunosc mult mai bine necesitățile locale, vor putea să organizeze licitații pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale.

Am convingerea că prin aceste modificări se va realiza mult mai ușor dezvoltarea economică a multor unităţi administrativ-teritoriale prin dezvoltarea reţelelor sau prin modernizarea lor. Cunosc câteva primării din Timiș care şi-au făcut astfel de proiecte şi care pot fi puse în aplicare de îndată, urmând ca fiecare să îşi stabilească modalitatea prin care demarează procedura de licitaţie, în concordanţă cu legislaţia în vigoare.

Prin legea votată în Camera Deputaților consider că facem un pas înainte în ceea ce privește descentralizarea anumitor servicii, dând posibilitatea unităților administrativ teritoriale să își gestioneze singure necesitățile.

Mă bucur că am reușit să ducem la îndeplinire acest angajament care a fost luat chiar în Timiș, la Checea, la lansarea candidaților. În perioada următoare vom discuta cu aleșii locali să depună proiecte.

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*