Când reprezinți pe cineva, înseamnă să cunoști problemele cu care se confruntă

Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am început să mă gândesc la posibilitatea de a candida din partea ALDE Timiș pentru un loc de deputat în Parlamentul României a fost să vorbesc cu cât mai mulți oameni. Pentru că atunci când alegi să reprezinți pe cineva înseamnă că trebuie să cunoști problemele cu care se confruntă.

Așa am hotărât să introduc în programul meu de candidat câteva inițiative precum anularea obligației persoanelor cu o dizabilitate ireversibilă de a se prezenta în fața unei comisii care să verifice dreptul acordării indemnizației prevăzute de lege. Discutând cu membrii Asociației Județene a Persoanelor cu Handicap Locomotor din Timiș, mi s-a confirmat că această modificare de lege este foarte bună și mai sunt multe alte prevederi care trebuie corectate sau introduse pentru ca aceste persoane să nu fie marginalizate și nedreptățite.

La fel am gândit când am propus proiectul pentru tineri, referitor la accesul lor la resurse de educație și de petrecere a timpului liber prin activități care să aibă un rol important în formarea lor ca adulți, ca români iubitori de țară.

Programul meu prevede și proiecte pentru copii și părinți. Sunt multe lucruri în jurul nostru pe care dacă le schimbăm vom reuși să ne simțim mai bine. De exemplu, cred că trebuie să ne gândim, ca parlamentari, cum putem îmbunătăți relația copiilor cu școala, cum putem ajuta părinții să nu mai vadă în anul școlar o perioadă în care obligațiile lor sunt mai dificile și mai multe.

Văd mulți tineri în jurul meu, oameni de vârsta mea, care au idei foarte bune. Dar nu au resurse. Nu suntem toți bogați sau cu posibilități de a atrage resurse financiare. Dar suntem mulți muncitori și ne dorim să facem ceva în viață. Pentru astfel de tineri, parlamentarii trebuie să găsească soluții de sprijin. Așa ne păstrăm tinerii în țară. Ei sunt o resursă foarte valoroasă iar politica ALDE este de a le oferi tinerilor oportunități și condiții ca să nu mai emigreze.

Sunt hotărât să fac lucrurile altfel. Vreau să construiesc încrederea în mine prin fapte, nu prin vorbe.

Am încredere în tineri!

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*