ALDE va susține în Parlamentul European ca și fermierii români să primească aceleași subvenții ca cei din celelalte state UE

Agricultura românească a fost și este o sursă de mândrie și excelență națională! În trecut, România a fost grânarul Europei iar această performanță a fost resuscitată de când e ALDE la guvernare! Astăzi, România, este prima țară la producția de porumb și floarea soarelui, reușind să depășească Franța care era lider de piață.

Legat de subvențiile pentru agricultori, ALDE va lupta în Parlamentul European pentru convergența externă între statele member, asigurându-se că fermierii români nu vor fi tratați diferit!

“Am copilărit la țară și de când sunt deputat în Parlamentul României, militez pentru binele agriculturii românești. Subvenția medie în Uniunea Europeană este 262 de euro la hectar iar în Franța Germania, Belgia, Olanda depășește 400 de euro pe hectarul de teren agricol. În România, subvenția de bază este de 197 de euro/ha.

Deasemenea, am susținut și acordat vot favorabil  legii prin care 40% din produsele agricole din piețele românești trebuie să fie autohtone, lucru benefic pentru încurajarea consumului de produse românești, deoarece, de la începutul mandatului de deputat în Parlamentul României, am fost unul dintre militanții consumului de produse autohtone. O altă lege pe care am iniţiat-o vine tot în sprijinul fermierilor şi prevede ca cei care au culturi ecologice, dar pe terenul cultivat ajung accidental diferite îngrăşăminte, să îşi poată încasa subvenţia ca şi producător eco dar să îşi valorifice produsele ca nefiind bio.”

Agricultura românească este una dintre cele mai productive industrii în Uniunea Europeană dar noi nu ne bucurăm de același sprijin ca celelalte țări. ALDE va merge în Parlamentul European pentru a reglementa și această discriminare!

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*