Pot să vă dau deja un feedback din primele săptămâni de lucru în Parlamentul României pentru că am început în plină perioadă a sărbătorilor de iarnă. În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor mei din ALDE pentru încrederea acordată, deoarece încă de la început am fost propus și numit vicelider de grup al Grupului Parlamentar ALDE. Propunerea pe această poziție, care aduce cu sine o mare responsabilitate, mi-a arătat că ALDE are într-adevăr încredere reală în generația tânără, ci nu doar la nivel declarativ. Am găsit acolo o adevărată echipă gata pregătită să înceapă să lucreze și să demonstreze că merită pozițiile pe care le ocupă.


În ultimele zile ale anului 2016, am avut bucuria de a înfăptui prima promisiune electorală, eliminarea celor 102 taxe, un lucru bun care s-a făcut cu responsabilitate, un lucru care ține de normalitate.
La începutul anului 2017 am avut onoarea de a vota Guvernul României, primul Guvern pe care l-am votat pentru respectarea votului cetățenilor.
După instalarea Guvernului, lucrurile bune au început să continue, am început să votăm și alte legi care să vină în sprijinul cetățenilor, aici as aminti: neimpozitarea pensiiilor sub 2.000 lei, gratuitate pe trenuri pentru studenti, majorarea salarului minim pe economie.

Am fost primit foarte plăcut atât de colegii din Parlament cât și de personalul angajat din cadrul instituției. Am realizat că dincolo de zidurile somptuoase ale Parlamentului si dincolo de imaginea negativă față de clasa politică și față de angajații de la stat, există oameni de calitate, oameni care își fac treaba cu seriozitate.
Oamenii trebuie să știe că România are un Parlament bicameral, format din Senat și Camera Deputaților. Parlamentul României este compus din 136 de senatori și 325 de deputați care dezbat şi votează legile, stabilesc direcţiile principale de dezvoltare a ţării (având un rol mai important decât guvernul în acest sens, deoarece au fost aleşi direct de populaţie), aleg şi avizează numirea unor autorităţi ale statului, răspund la plângerile cetăţenilor, decid politica externă a statului, sunt singurii care pot să aprobe starea de urgenţă în situaţii de criză (evitându-se astfel riscul unei dictaturi) şi pot să suspende preşedintele şi să demită primul-ministru, împreună cu întregul guvern.

Un deputat poate să ceară modificarea unei legi, să propună o lege nouă, să se asigure (împreună cu colegii din comisiile de specialitate) că activitatea anumitor instituţii ale statului se desfășoară așa cum trebuie, să pună întrebări şi să ceară explicaţii de la diferite autorităţi, care sunt obligate să le ofere, să răspundă la petiţiile cetăţenilor şi să încerce rezolvarea lor, fie direct, prin iniţiative legislative, fie indirect, prin dialogul cu alte instituţii.

Un lucru important, pe care mulți nu îl știu este acela că un deputat NU poate să intervină direct în administraţia locală, să rezolve probleme care ţin de atribuţiile Primăriei sau ale Consiliului Judeţean; de asemenea, nu are capacitatea de schimba o lege de unul singur, are nevoie de susţinerea majorităţii legislative şi de aprobarea preşedintelui ţării; nu are dreptul de a interveni direct în activitatea altor autorităţi ale statului, ci numai prin interpelări şi verificări care respectă cadrul legal; Parlamentul este limitat şi de Constituţie în activitatea sa, toate legile trebuind să se încadreze în limitele stabilite de aceasta.

Cele mai mari emoții de când sunt în viata publică și până în prezent, le-am avut în momentul depunerii jurământului, pentru că atunci am realizat responsabilitatea dar și increderea acordată de oamenii care m-au votat și cărora le mulțumesc încă o dată. Fără ei și fără încrederea pe care au dat-o generației tinere, nu aș fi ajuns astăzi să mă lupt pentru binele nostru, al tuturor.
Am încredere că voi reuși să fac tot ceea ce mi-am propus, ba chiar mai mult și doresc să le fac timișenilor o singură promisiune: aceea că pe tot parcursul mandatului meu voi păstra legătura cu fiecare cetățean care dorește să fie ascultat. Pentru că până acum, nu am fost ascultați așa cum merităm. În acest sens intenționez să deschid câte un Cabinet Parlamentar în Timișoara, Lugoj, Făget, Jimbolia și Deta unde o persoană angajată va prelua și îmi va transmite toate mesajele timișenilor din județ.