Primarul PNL, Nicolae Robu, readuce dictatura în orasul revoluției!

Timișoara este cunoscută pentru cele peste două sute de premiere și ca fiind orașul de unde a pornit revoluția din decembrie ’89 pentru libertate, pentru democrație, pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
După 28 de ani de la câștigarea acestor drepturi, primarul PNL, Nicolae Robu, intenționează să reinstaureze dictatura. Acesta încearcă prin toate metodele să elimine drepturile timișorenilor. Mai nou, vrea să elimine mijloacele democratice prin care se conduce o administrație locală, încercă să-și impună propriul regulament de funcționare a Consiliului Local Timișoara, să fie reduși la tăcere consilieri și să conducă într-un stil dictatorial, după bunul plac.
Marți, 21 noiembrie 2017, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Timișoara a fost introdus un proiect de schimbare a regulamentului de funcționare al CLT. Prin acest regulament Nicolae Robu dorește să limiteze luările de cuvânt ale aleșilor locali, materialele care intră pe ordinea de zi să nu mai fie trimise din timp consilierilor (pentru a putea fi studiate), dezbaterile pe articole să fie eliminate iar obligativitatea întrunirii comisiilor înainte de plen să dispară.

Marian Cucsa: Am ajuns în 2017, la 28 de ani de când ne-am câștigat drepturile și libertățile la Revoluția din ‘89, ca tocmai la Timișoara, libertățile aleșilor locali de a lua decizii să fie limitate, unele ba chiar eliminate – totul pentru eficientizare, așa cum motivează primarul toate aceste solicitări de modificare a regulamentului CLT.
O eficientizare care mie personal îmi sună de genul: “Eu știu cel mai bine ce trebuie făcut și voi faceți ce vă spun eu, nu mai are rost să pierdem vremea cu dezbateri, analize și lectură!”. Ca un părinte normativ sau ca un profesor de care toată școală îi știe de frică. Sau mai rău, Robu îi vede astfel pe consilierii locali ca pe legendarele maimuțe înțelepte care nu văd, nu aud, nu vorbesc.

Practic, prin aceste modificări, se elimină mijloacele democratice de dezbatere pentru interesele cetățenilor și ne trezim cu alte aberații precum palmierii, isteria semafoarelor, marcajele pe care doar EL le intelege dar care provoacă accidente sau porți de intrare în oraș inaugurate cu mare fast dar care provoacă pierderi de vieți omenești.
Până și Ceaușescu ar fi invidios pe modul în care Robu se comportă ca un dictator de secol nou.
Domnule Robu, sunt convins că știți că o unitate administrativ teritorială se conduce prin Consiliul Local, consilierii fiind principalii decidenți în ceea ce privește interesele orașului iar primarul și aparatul din primărie, au rol administrativ. Țineți neapărat ca Timișoara să devină din primul oraș liber, primul oraș condus sub dictatură?

Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*